اخبار

مصاحبه مدیریت حج وزیارت با روزنامه جمهوری اسلامی

  • 21 بهمن 1393
  • 13:04
  • 0 دیدگاه
  • 834 بازدید
  • Article Rating
مصاحبه مدیریت حج وزیارت با روزنامه جمهوری اسلامی

                      دهه فجر مظهر شکوه، عظمت و فداکاری ملت ایران است. مقام معظم رهبری (مدظله العالی)

به گزارش روابط عمومی مدیریت حج و زیارت استان کردستان مصاحبه ناظمی جلال با روزنامه جمهوری اسلامی در تاریخ 93/11/20 در دفتر حج وزیارت انجام شد 

مدیر حج و زیارت استان کردستان خبر داد:

اعزام 820 زائر کرد ستانی به حج تمتع 94

مدیر حج و زیارت کردستان از اعزام 820  زائر از این استان به حج تمتع سال 94 در نیمه دوم شهریور ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی از کردستان، در پی درخواست های تعدادی از همشهریان مبنی بر نحوه ودیعه گذاری جهت مشرف شدن به حج تمتع و عمره مفرده و آخرین تغییرات و تحولات قوانین مربوط به امور حج و زیارت گفتگویی داشتیم با مدیر حج و زیارت استان کردستان که مشروح آن در ادامه آمده است:

ضمن تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید در ابتدا خودتان را معرفی کنید و از تجربیات مدیریتی خودتان برایمان صحبت بفرمایید؟

هاشم ناظمی جلال هستم و دارای 25 سال سابقه کار دولتی و فعالیت درعرصه فرهنگی می باشم  مدتی هم مدیر آموزش و پرورش شهرستان قروه بودم و از مهر ماه سال گذشته درمدیریت حج و زیارت استان کردستان در خدمت مردم و زائرین عزیز ضیوف الرحمان و عتبات عالیات استان هستم.

فلسفه و هدف تفکیک اداره حج و زیارت از سازمان اوقاف و امور خیریه چه بود؟

هاشم ناظمی جلال عنوان کرد: سازمان حج و زیارت معمولا برنامه ریزی، نظارت، هدایت و اداره امور مربوط به حج و زیارت و ارائه خدمات در جهت تامین رفاه زائران خانه خدا، عتبات عالیات و اماکن متبرکه در خارج از کشور را بر عهده دارد.

ناظمی جلال تصریح کرد: شورای عالی اداری در 15 آبان ماه سال 1370 در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به جهت اینکه سازمان حج و زیارت بتواند با کیفیت بهتری به زائران ارائه خدمت دهد طی مصوبه شماره 462 این سازمان را سازمانی مستقل عنوان کرد که زیر نظر وزیر ارشاد اسلامی اداره می گردد.

مدیر حج و زیارت استان کردستان ابراز داشت: کردستان تقریبا آخرین استانی بود که در سال 1389  از سازمان اوقاف و امور خیریه تفکیک شد.

وضعیت آمار و ارقام زائرین حج تمتع ، عمره مفرده و عتبات عالیات در کردستان چگونه است؟

ناطمی جلال اظهار داشت: در خصوص حج تمتع و عمره مفرده مردم کردستان نیز هماهنگ با سایر نقاط کشور در سال های گذشته اقدام به ودیعه گذاری نموده اند که انشاالله به صورت نوبتی اعزام خواهند شد.

وی افزود: طبق آمارموجود حدود 000/15 نفر دراستان کردستان در حال حاضر دارای فیش حج تمتع هستند. 

این مسئول خاطر نشان کرد: بر اساس توافقات بعمل آمده  کشور عربستان از هر کشوراسلامی در ازای هر یک میلیون نفرجمعیت مسلمان  1000 نفر را جهت انجام مناسک حج پذیرش می کند که اگر جمعیت کشورمان را 80 میلیون نفر در نظر بگیریم باید 80 هزار نفر در سال به حج مشرف شوند.

مدیر حج و زیارت استان کردستان تصریح کرد: البته عربستان از سه سال گذشته به دلیل تغییراتی که در قسمت طواف خانه خدا دارد انجام می دهد این تعداد پذیرش را برای تمامی کشورهای مسلمان حدود 20 درصد کاهش داده است.

وی عنوان کرد: فعلا برای سال آینده ( حج 94 ) در استان کردستان 7  کاروان به ظرفیت 820 نفر پیش بینی شده است

 البته امیدواریم با توجه به تعداد ودیعه گذاران فراخوان شده ( 20 اسفند 84 ) در استان کردستان  انشاء ا.. با موافقت مسئولین محترم سازمان حج و زیارت کشور کاروانی دیگر به استان اختصاص یابد که در صورت تحقق این امر اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.

ناظمی جلال ابراز داشت: به همت مسئولین سازمان حج و زیارت کشور امسال 8 ماه قبل از اعزام امورات ثبت نام و تشکیل کاروانها ، انتخاب عوامل با تجربه و متعهد ، معاینات پزشکی زائران و به تبع آن آموزش زائران و کارگزاران و صدور ویزا و... انجام می شود وانشاالله زائران در نیمه دوم شهریور 94 به خانه خدا اعزام خواهند شد.

مدیر حج و زیارت استان کردستان گفت: در حال حاضر 7  کاروان استان به شرح ذیل توزیع شده است:  شهرستانهای  سنندج ، دیواندره و کامیاران 3 کاروان به مرکزیت سنندج -  شهرستان های مریوان و سروآباد  1 کاروان ، قروه و دهگلان 1 کاروان و شهرستانهای سقز و بانه هر کدام 1 کاروان را تشکیل می دهند.

ناظمی جلال خاطر نشان کرد: در موضوع عمره مفرده هم مردم کردستان همانند سایر استان های کشور در سال های گذشته از طریق بانک هایی که اعلام شده (ملی و ملت ) اقدام به ودیعه گذاری کرده اند واز سال 1390  تا کنون به دلیل اینکه تعداد ودیعه گذاران زیاد بوده است ثبت نام جدید نداشته ایم.

این مسئول عنوان کرد: در بحث حج عمره مفرده سازمان حج برخی از فعالیت های خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است، یعنی تعدادی از کارگزارانی که در حوزه حج فعال بوده اند بر اساس یک سری شرایط و ضوابط خاص دفاتر و شرکت های خدمات زیارتی تاسیس کرده اند.

مدیر حج و زیارت استان کردستان ابراز داشت: در شهرستان سنندج 9 شرکت خدمات زیارتی و در شهرستان های بیجار، بانه ، دهگلان ، سقز ، قروه و مریوان  نیز هرکدام 1 شرکت خدمات زیارتی  وجود دارد که مشغول خدمت به مردم هستند.

وی افزود: در مرحله دوم عمره مفرده سال 1436 ه ق ( 1394-1393 ) اولویت های 1 تا 350 فراخوان شده اند و در صورتی که ظرفیت کاروانها تمکیل نشود از مورخه 25/11/1393 به بعد نیز تا اولویت 400 نیز امکان ثبت نام خواهند یافت .

ناظمی جلال گفت: سازمان حج و زیارت کشور امسال در راستای اهداف دولت الکترونیک سامانه ای به نام "فاخر" طراحی کرده است و مردم عزیز می توانند ازطریق اینترنت در این سامانه ضمن اعلام تشرف ، برای خود در کاروانهای موجود جا رزرو نمایند و سپس جهت ثبت نام قطعی به دفاتر و شرکت های خدمات زیارتی مورد نظر مراجعه کنند . وی هم چنین از کسانی که ودیعه گذاری کرده اند خواست تا در فرصت مناسب از طریق این سامانه برای سالهای آینده اعلام تشرف نمایند. 

وی عنوان کرد: امسال اولین مرحله عمره مفرده 45 روز پس از موسم حج تمتع شروع و تا 19/12/93  ادامه خواهد داشت (خوشبختانه در دو سال گذشته در ماه صفر هم اعزام داشته ایم) و مرحله دوم عمره مفرده از 20/12/93 شروع وتا 26/3/94 ادامه می یابد.

ناظمی جلال اظهار داشت: در مرحله اول عمره 19 کاروان به ظرفیت 2496  نفر ودر مرحله دوم عمره 17 کاروان به ظرفیت 2318 نفر به استان کردستان اختصاص یافته است.

ناظمی جلال بیان داشت: کل کارهای مربوط به ثبت نام قطعی ، معاینات پزشکی، کلاس های آموزشی - توجیهی و ... زائران عزیز عمره گزار توسط شرکت های خدمات زیارتی انجام می گیرد.

وی گفت: در مرحله دوم 2 کاروان ویژه دانشجویان پسر و متاهلین نیز به ظرفیت 235 به استان کردستان اختصاص یافته است .

نقل و انتقال اسناد و فیش های حج تمتع و عمره مفرده چگونه صورت می گیرد؟

مدیر حج و زیارت استان کردستان عنوان کرد: نقل و انتقال اسناد عمره مفرده طبق دستورالعمل های موجود و با رعایت ضوابط وشرایط خاص انجام می شود.  ولی انتقال اسناد حج تمتع با محدودیت های خاصی همراه است یعنی اگر کسی  بخواهد سند خود را به نام دیگری انتقال دهد باید همان سال نوبت اعزامش باشد و اگر نوبت اعزام او در سال های بعد باشد این انتقال فقط می تواند برای بستگان درجه اول فرد مورد نظر صورت گیرد.

شما حدود دو ماه پیش از مرز مهران بازدید داشتید، بفرمایید که این بازدید به چه دلیل بوده است؟

مدیر حج و زیارت استان کردستان گفت: از آنجا که کاروان های عتبات عالیات ما از طریق مرز مهران وارد عراق  می شوند، لذا ما هم به جهت اینکه از نزدیک در جریان مسائل منطقه قرار بگیریم با همراهی یکی از کاروان ها از نزدیک از این منطقه بازدید کردیم و در جریان امورات و مشکلات احتمالی قرار گرفتیم.

خوشبختانه در طول 2 سال گذشته تعداد متقاضیان برای سفر زیارتی عتبات عالیات عراق ( کربلای معلا ، نجف اشرف ، کاظمین و سامرا ) از استان کردستان بیشتر شده است و بیشتر کاروانها با ترکیبی از براداران اهل تسنن و تشیع در این سفر پرخیر برکت سرکت می کنند. همچنین امسال از استان کردستان بالغ بر 400 نفر ازطریق کاروانهای حج و زیارت وهزاران نفر نیز به صورت انفرادی در راهپیمایی عظیم اربعین امام حسین(ع) شرکت کردند.   

مرز مهران از لحاظ امنیتی مشکلی که نداشت؟

خیر، به شکر خداوند متعال منطقه از امنیت کامل برخوردار است و امکانات رفاهی خوبی در اختیار زائرین عزیز قرار دارد تا بتوانند با شرایط مناسبی از مرز خارج شوند.

با توجه به اینکه اقتصاد زیارت یکی از ظرفیت های قابل توجه کشور ما است شما در جهت تحقق منویات مقتم معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی چه فعالیت هایی را در دستور کار دارید؟

مدیر حج و زیارت استان کردستان گفت: ما در بحث اقتصاد مقاومتی بیشتر کار فرهنگی می کنیم، خوشبختانه سال گذشته با درایت مسئولین دلسوز سازمان حج و زیارت کشور و بعثه مقام معظم رهبری اقدامات خوبی صورت گرفت از جمله اینکه تعداد روزهای حج عمره از 12 روز به 10 روز کاهش یافت که این موضوع چند هدف در بر داشت ، یکی اینکه هر ساله تعداد بیشتری زائر اعزام شود و دوم اینکه وقتی تعداد روزها کمتر شود به طور طبیعی بازار گردی هم کاهش می یابد  وقتی بازار گردی کم شود طبیعتا خروج ارز هم کمتر خواهد شد.

وی افزود: در تمام جلسات توجیهی - آموزشی زائران بر این موضوع تاکید کرده ایم که زائرین سوغاتی های خود را در داخل کشور تهیه کنند. اگر در گذشته زائرین با ساک های سنگین و پر بر می گشتند، الان وضعیت کمی بهتر شده و زائرین بیشتر خریدهایشان را در داخل کشور انجام می دهند.

چه برنامه هایی برای رفاه بیشتر حال زائران دارید؟

مدیر حج و زیارت استان کردستان اظهار داشت: بخش قابل توجهی از برنامه های حج و زیارت متمرکز است و از طریق خود سازمان حج و زیارت کشور صورت می گیرد و معمولا در این خصوص دقت نظر بیشتری که سازمان حج دارد این است که هتل هایی که کیفیتشان مناسب نیست هر ساله از گردونه خدمت رسانی خارج می شوند.

ناظمی جلال افزود: سال گذشته حدود 25 هتل که در زمینه خدمت رسانی ضعیف بوده اند و امکاناتشان مناسب نبود  دیگر قرارداد بسته نشد.

وی ابراز داشت: هم چنین در طی دو سال گذشته با پی گیری های به موقع سازمان حج و زیارت در خصوص انعقاد قرادادهای بخش مسکن و هواپیمایی و متمرکز کردن خریدها و حذف برخی هزینه های جانبی و ... قیمت حج چه در عرصه تمتع و چه درعرصه عمره مفرده افزایشی نداشته است و سعی شده با بهترین هتل ها و شرکت های هواپیمایی قرارداد بسته شود.

امسال اعزام های عمره مفرده کردستان از طریق ایستگاه پروازی همدان انجام می شود علت اینکه از طریق فرودگاه سنندج انجام نمی گیرد چیست ؟

مدیر حج و زیارت استان کردستان بیان داشت: بارها از طریق مراجع قانونی پی گیری شده است که پرواز حجاج کردستان از طریق فرودگاه سنندج صورت بگیرد ولی ظاهرا بعلت مشکلات فنی تاکنون این امر محقق نشده است.

ناظمی جلال اظهار داشت: البته در کل کشور حدود 12-10 استان دیگر ایستگاه پروازی ندارند.  چون مسیر کردستان به همدان نسبت به کرمانشاه بهتر و نزدیکتر است لذا امسال با موافقت سازمان محترم حج و زیارت اعزام زائران استان از طریق همدان انجام می شود .

دلیل اهانت غربی ها به پیامبر اسلام(ص) و این همه بی احترامی و افراطی گری چیست؟

مدیر حج و زیارت استان کردستان افزود: کشور های غربی هر ساله وقتی رشد و توسعه کشورهای اسلامی را مشاهده می کنند و اینکه می بینند گرایش به دین مبین اسلام به صورت چشمگیری در بین جوانانشان در حال گسترش است لذا نمی توانند عظمت اسلام را درک کنند و می خواهند با این شیوه های مذبوحانه و بی احترامی ها جلو رشد اسلام را بگیرند واتحاد مسلمانان را خدشه دار کنند.

سازمان حج و زیارت استان کردستان در خصوص اهانت روزنامه فرانسوی به پیامبر(ص) چه موضعی داشته است؟

ناظمی جلال عنوان کرد: در این برهه از زمان مهم ترین هدف سازمان حج و زیارت کردستان حفظ و تحکیم وحدت برادران اهل تسنن و اهل تشیع می باشد و چون الحمدالله مردم شریف کردستان از شعور و آگاهی دینی و اجتماعی بسیار بالایی برخوردار هستند. لذا کاروانهای کردستان الگوی خوبی برای سایر نقاط کشور هستند .

وی افزود: ما کاروان هایی اعزام کرده ایم که مشترک بین برادران شیعه و سنی بوده و به نام "کاروان وحدت" به حج مشرف شده اند.

مدیر حج و زیارت استان کردستان ابراز داشت: در بعضی دوره ها که کاروان برادران اهل تشیع به حد نصاب نرسیده است خودشان آمده اند و گفته اند ما می خواهیم با کاروان برادران اهل سنت اعزام شویم، در واقع استان کردستان نمونه بارز وحدت شیعه و سنی در منطقه است.

در پایان اگر موردی هست که لازم می دانید به آن اشاره کنید بفرمایید؟

مدیرحج و زیارت استان کردستان گفت: از مردم انتطار داریم که به موضوع حج که یک تکلیف الهی می باشد. و سایر عبادات هم در آن لحاظ شده است بیشتر توجه کنند. چرا که آمار ودیعه گذاران استان کردستان در حج عمره مفرده با توجه به جمعیت استان در مقایسه با بعضی استانهای دیگر پایین است. 

در پایان از تمامی کسانی که مارا در خدمت رسانی به زوار عزیز یاری می کنندسپاسگزاریم 


روابط عمومی مدیریت حج وزیارت استان کردستان


حسین ملایی امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط

یکشنبه 04 آذر 1403
EN

اخبار