اخبار

طبخ روزانه 70 هزار غذا برای معتمرین ایرانی در 4 آشپزخانه‌مرکزی مکه و مدینه

طبخ روزانه 70 هزار غذا برای معتمرین ایرانی در 4 آشپزخانه‌مرکزی مکه و مدینه
عمره مفرده ضیافت عظیم معنوی و الهی است که بیش از 850 هزار زائر ایرانی طی مدت 6 تا 7 ماه در آن شرکت می‌کنند. تدارک و تهیه غذایی بهداشتی و سالم و مناسب با ذایقه زایرانی که از اقصی نقاط کشور و در رده‌های سنی متفاوت و با سلیقه‌های ناهمگون به این سفر معنوی عزیمت می‌نمایند، با همت و تلاش خالصانه خادمان ضیوف الرحمان در حوزه تدارکات و تغذیه محقق می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، پس از اعمال ممنوعیت پخت غذا در هتل‌های محل اقامت زایران در عربستان به دلیل جلوگیری از بروز آتش‌سوزی در هتل ها و با تدابیر و تصمیمات اتخاذ شده توسط کارشناسان سازمان حج و زیارت به منظور صرفه جویی در هزینه تهیه غذای زایران و با هدف یکسان‌سازی برنامه‌های غذایی زایران ایرانی در همه هتل ها در مدینه و مکه، چند سالی است تهیه و طبخ غذای عمره‌گزاران ایرانی به صورت پخت متمرکز انجام می‌گیرد. 


بر اساس این گزارش، روزانه حدود 70 هزار پرس غذا در آشپزخانه‌های پخت متمرکز «زین» و «دخیل» در مدینه منوره و آشپزخانه‌های «ابوجدائل» و «قحطانی» در مکه مکرمه طبخ می شود و غذای تهیه شده با اتومبیل‌های حمل غذا مجهز به هیترهای گرم نگهدارنده غذا به هتل‌های محل اقامت زایران انتقال می‌یابد. 


صبحانه نیز در تمامی هتل‌های محل اقامت عمره‌گزاران ایرانی در مکه و مدینه با اقلام متنوع سرو می‌شود و حداقل دو تا سه بار در کنار سایر اقلام مصرفی صبحانه گرم به زایران ارایه می‌گردد. 


در طبخ غذای عمره گزاران ایرانی علاوه بر برنامه غذایی معمول، درصدی نیز غذای رژیمی جهت زایرانی که رژیم غذایی دارند، تهیه می‌‌گردد. 


از آنجایی که حفظ سلامتی زایران در طول سفر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، برای تأمین ویتامین‌های مورد نیاز زایران حداقل روزانه دو عدد میوه در بسته غذایی زایران گنجانده می شود. 


گوشت قرمز مورد استفاده در غذای زایران ایرانی، گوشت گوسفندی است که به صورت کشتار روزانه زیر نظر ناظران سازمان حج و زیارت تهیه می‌گردد. 


برنامه غذایی زایران، با نظر کارشناسان تغذیه، بهداشت و پخت گروهی و براساس غذاهای مشترک میان اقوام مختلف ایرانی تنظیم می‌شود تا علاوه بر رعایت مسایل بهداشتی و حفظ سلامتی زایران در طول سفر، مناسب با ذایقه آنان نیز باشد. 


حدود 205 نفر از عوامل اجرایی عمره شامل 105 نفر در آشپزخانه های مکه و 100 نفر در آشپزخانه های مدینه در طبخ و تهیه غذای عمره گزاران ایرانی تلاش می کنند. 

جالب است در مقایسه با سایر کشورهای اسلامی تنها زایران ایرانی هستند که هر سه وعده غذایی برای آنان در طول سفر تهیه می گردد. 


گفتنی است خرید اقلام تدارکاتی مورد نیاز در طبخ غذای زائرین ایرانی توسط هیئتی متشکل از کارشناسان امور تغذیه و همواره از مرغوب ترین مواد و کالاهای موجود در بازار ایران و عربستان تأمین می‌گردد. 

حسین ملایی امتیاز به خبر :
یکشنبه 23 اردیبهشت 1403
EN

اخبار