سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه در سالهای گذشته حدود ۶ ماه قبل از برپایی حج تمتع یعنی در جمادیالثانی، وزارت حج عربستان با سازمان و وزارت حج کشورهای مختلف مکاتباتی داشت و نماینده کشورها در عربستان تفاهمنامه امضا میکردند، میگوید: تاکنون سعودیها مکاتبهای با ما نداشتهاند، اما امیدواریم زودتر درباره وضعیت حج تمتع سال آینده اطلاعرسانی کنند. البته آن چه مسلم است به طور حتم شرایط کرونا در کشورها تعیین کننده برگزاری حج تمتع خواهد بود.
وی با بیان اینکه ایران آمادگی اعزام زائران با هر سهمیهای را دارد، میافزاید: ما در هفتههای گذشته مکاتباتی از طریق نمایندهمان در نیویورک با عربستان داشتیم و در آخرین اظهار نظر، آنها از نامشخص بودن وضعیت حج تمتع ۱۴۴۳ خبر داده و گفتهاند که هر زمان برنامه حج تمتع قطعی شود، به همه کشورها رسماً اعلام خواهند کرد.
البته سازمان حج و زیارت در ۲ سالی که حج تمتع برای زائران خارجی برگزار نشد، آماده اعزام زائران بود و سناریوهای مختلفی را نیز برای اعزام زوار با هر نوع و سهمیهای پیشبینی کرد. اما با توجه به تصمیم سعودیها هیچ زائری نه تنها از ایران، بلکه از سایر کشورها هم به حج تمتع مشرف نشد و فقط افراد ساکن عربستان توفیق انجام عمره مفرده داشتند.
اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به کاهش محدودیتهای کرونایی در خانه خدا، از احتمال برنامهریزی سعودیها برای پذیرش زائران خارجی خبر داده و میگوید: با توجه به شرایط کنونی باید منتظر تصمیم سعودیها و نحوه سهمیهبندی باشیم؛ چرا که مشخص نیست عربستان چه میزان سهمیهای را برای تشرف زائران به سرزمین وحی در ایام حج تمتع اعلام کند.
در آخرین دوره ثبتنام برای تشرف به حج تمتع ۹۹، سهمیه ایران حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شد که با توجه به برپا نشدن وضعیت حج تمتع سال ۹۹، مقرر شد تا متقاضیان هزینه تمام شده حج را واریز کنند که از این بین ۷۴ هزار نفر با واریز هزینه سفر حج تمتع سال ۹۹ ثبتنام خود را قطعی کرده و در اولویت اعزام قرار گرفتند، اما کنون با شیوع کرونا باید منتظر اعلام نظر سعودیها در این رابطه بود.
به گزارش فارس، در ایام کرونا حج تمتع در نخستین سال برای حدود ۱۰ هزار نفر و امسال هم برای ۶۰ هزار نفر از افراد ساکن عربستان برگزار شد و هیچ زائر خارجی با توجه به شرایط موجود امکان تشرف به سرزمین وحی در ایام حج را نداشت.