نبوت حضرت محمد(ص) که جامع تمام پیامبران الهی است، جان تشنه بشر را در جهانی پر از جاهلیت و تاریکی سیراب کرد و همچون دارویی شفابخش انسان ها را به سوی راه سعادت رهنمون کرد.
پیامبران الهی با هدف ایجاد جامعه توحیدی و گسترش عدالت مبعوث شدند و حضرت محمد(ص) آخرین فرستاده الهی نیز با پیاده کردن الگوی جامع الهی به ایجاد حاکمیتی فوق بشری در مسائل مختلف اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دست زد.
پیامبر گرامی اسلام(ص) به عنوان رحمتی الهی برای بشر معرفی شدند و هدیه ای به جامعه بشریت در فراتاریخ، فرازمان و فرامکان است؛ رسالت پیامبر گرامی اسلام(ص) شکل گیری مدیریت جهانی و حل معضل های بشری و هدایت عموم انسان ها در پرتو توحید، عدالت و معنویت و همچنین پایانی بر جاهلیت و گسترش تمدن مبتنی بر علم و ایمان بود.
حضرت محمد(ص) هر آنچه از فضایل و بزرگواری ها که باید یک انسان کامل داشته باشد، در حد اعلا داشت؛ سیره ایشان بشر را از تاریکی و جهل به سوی کمالات و نور رهنمون کرد و ایشان برای پیوند جامعه بشری با مکارم اخلاق تلاش های فراوانی کرد.
بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) تحریف و دوری از آموزه های اصیل پیامبران الهی باعث به وجود آمدن نابسامانی ها و بحران های مختلف در جامعه های بشری شد.
همانگونه که در دوران پیامبر اکرم(ص) مردم مبتلا به جاهلیت بودند، امروز نیز شاهد جاهلیت مدرن که مبتنی بر علم منهای ایمان است، هستیم و همین مساله، نیاز به پیام پیامبر توحید و عدل که پیامبر رحمت و مهربانی برای پایان بحران های بشری است را دوچندان کرده است.
فرهنگ غرب در تامین نیاز معنوی انسان به توفیقی دست نیافت و اوضاع بشر در عصر کنونی نشان می دهد که آرامش واقعی بیش از هر زمان دیگری گمشده انسان امروزی است؛ افزایش روزافزون سلاح های کشتار جمعی، نژادپرستی، جنگ و خونریزی، امنیت و سلامت جهان را تهدید می کند.
بشر امروز برای گریز از زندگی پر استرس و برای رسیدن به آرامش و امنیت نیازمند معنویت است، معنویتی که از آموزه های الهی سرچشمه گرفته باشد.
جهان امروز تشنه سیره اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیامبر اکرم(ص) است؛ دین محمد(ص) پایه های آن بر صلح جهان و سعادت انسان استوار است و پیاده کردن دستورالعمل های آن می تواند بسیاری از معضل های موجود در جامعه های بشری را حل کند.
حضرت محمد(ص) در 17 ربیع الاول عام الفیل در شهر مکه چشم به جهان گشود؛ پدر پیامبر (ص) ، عبدالله فرزند عبدالمطلب و مادرش آمنه دختر وهب و هر دو از قبیله بزرگ قریش بودند؛ آن حضرت در سن 40 سالگی به مقام رسالت رسید و به مدت 23 سال عهده دار امر رسالت و نبوت بود؛ پیامبر(ص) در 28 صفر سال 11 هجری قمری و در سن 63 سالگی از دنیا رفت.